WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:08:53' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Herchel i el Hubble observen que les supernoves son bones fàbriques de pols.

L’observatori espacial Herchel de l’ESA, ha descobert que les titàniques explosions estel·lars, poden ser unes excel·lents fàbriques de pols. A l’espai, la pols es barreja amb el gas per ser la matèria primera per la formació de noves estrelles, planetes i en última instància, la vida. Aquest descobriment podria solucionar el misteri de l’univers primerenc.

El descobriment es va efectuar mentre el Herchel efectuava uns gràfics d’emisió de pols freda situada en el Gran Núvol de Magallanes, una petita i propera galàxia de la Via Làctia. Aquest observatori és perfecte per treballar amb la pols freda que irradia llum infraroja; les longituds d’ona que el Herchel està dissenyat per detectar.

Herchel va observar un ragis de llum en la posició de la supernova 1987 A, una explosió d’una estrella que és va observar a la Terra el mes de febrer de 1987, la supernova més propera coneguda a la Terra en els últims 400 anys.

Des de llavors els astrònoms han estudiat les restes de l’explosió i de la seva ona expansiva que s’esten al seu voltant.

Les imatges del Herchel són les primeres proves clares d’un infraroig llunyà de SN 1987A. Ens mostren els grans de pols fred, amb una temperatura al voltant de -250º C, que emeten més de 200 vegades l’energia del Sol.

“El romanent de la supernova era molt més brillant en longituds d’ona infraroja del que esperàvem”, ha comentat en Mikako Matsuura, membre de la Univesitat College de Londres i responsable de l’article que publica aquests resultats.

b-sn1987a-notext.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 13, 2013 12:59 pm

    […] 11 Juliol 2011. El Herchel i el Hubble observen que ls supernoves són bones fàbriques de pols. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80