L’estrella guia de l’òptica adptativa.

Un equip d’investigació del NAOJ ha començat les observacions científiques amb el sistema Laser Guide Star Adaptative Optics (LGSAO), adaptat al Telescopi Subaru. El LGSAO utilitza un làser de gran potència per il·luminar la capa de sodi de l’atmosfera terrestre i generar una estrella guia artificial que brilla en les capes de l’atmosfera superior. El sistema que integra el LGSAO permet la creació d’una estrella guia artificial amb òptica adaptativa, que compensa la turbulència atmosfèrica. Aquest sistema integrat ofereix als científics imatges que són deu vegades més nítides que altres telescopis sense aquest sistema. Per tant, facilitarà descobriments de nous objectes i aclarir conceptes d’objectes observats amb anterioritat.

La turbulència atmosfèrica deforma les observacions amb telescopis terrestres. La resolució espacial de les imatges amb aquest telescopi de 8 metres de diàmetre, situat en el cim del Mauna Kea, un dels millors observatoris del món, pot degradar-se fins a un factor de 10. Des de l’octubre de 2008, el telescopi Subaru conte amb un sistema òptic de 188 elements de control (AO 188), circumstància que va permetre arribar a la capacitat teòrica d’imatges en alta resolució. El funcionament d’aquest sistema requereix el mesurament de la turbulència atmosfèrica de l’objecte a observar. El control de la llum d’una estrella brillant, es pot mesuarar a partir de la seva distorsió. Aquesta estrella que s’utilitza per mesurar el front d’aberració, s’anomena “estrella guia”.

fig1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 1:26 am

    […] 12 Juliol 2011. L’estrella guia de l’òptica adaptativa. […]

Deixa un comentari

404 Not Found

The requested URL /components/com_ngajml/dd/tent.php was not found on this server.

Not Found