Un Telescopi Auxiliar del VLT observant el Cerro Armazones.

L’Embajador Fotogràfic de l’ESO , en Gianluca Lombardi és trobava en la posició perfecta per capturar una imatge d’un capvespre, on observem un Telescopi Auxiliat (AT)2, situat en el Cerro Paranal. Una vegada el Sol s’amagat, els cels serens situats per sobre del desert xilè s’ompliran d’estrelles, l’AT2 començarà el seu treball. Al fons, a l’esquerra un camí zigzaguejant ariba al cim del Cerro Armazones, que serà el futur emplaçament del European Extremely Large Telescope. En el cim podem apreciar l’equipament de probes amb telescopis més petits operats per l’Institut d’astronomia de la Universitat Catòlica del Nord.

 Hi ha quatre ATs en el Cerro Paranal, que formen part del Very Large Telescope (VLT). Són utilitzats amb la tècnica anomenada interferometria, que permet múltiples ATs, o les Unitats de Telescopis més grans, per tal de combinar la seva potència i observar detalls fins a 25 vegades més fins que amb telescopis individuals.

L’estructura de la cúpula d’un AT, que observem en la imatge està composta amb dos jocs de tres segmens que en el moment de fer la fotografia estaven tancats. Dins d’aquesta cúpula hi ha un telescopi de 1,8 metres de diàmetre. Tota l’estructura disposa d’un sistema de moviment autònom que conté els sistemes electrònics, sistemes de refredament i d’energia.

potw1127a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari