Un cocodril galàctic.

Moltes persones gaudeixen del passatemps a l’estiu en imaginar-se imatges de coses en els núvols del cel. El mateix podem fer amb els núvols que veiem a l’univers. En aqusta imatge capturada pel Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE), podem observar el núvol CG4 on ens podem imaginar un caiman còsmic, encara que d’altre hi veuen un geganti nas vermell d’un llimac.
La gola oberta del cocodril sembla estar a punt de menjar-se les estrelles vermelles, Aquesta font de color vermell, és un objecte estel·lar jove, anomenat spitzer 073425.3-46509. Aquests objectes joves estel·lars, són realment el que semblen: estrelles que es troben en les primeres etapes de formació. El color vermellós d’aquesta estrella es deu a la pols que l’envolta i que brilla en forma de radiació infraroja.
Una mica més cap a l’esquerra es troba una galàxia que farà unes bones postres pel cocodril. La galàxia ESO 257-19, té una estructura espiral tot i que podem observar en forma allargada, ja que s’inclina segons el nostre camp de visió. Es troba situada a uns 118 milions d’anys llum de nosaltres. En comparació CGA4 i Spitzer 073425.3-465409 és troben a uns 1.300 anys llum de la Terra.
wise2011-024-lg.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 7:56 pm

    […] 9 Juliol 2011. Un cocodril galàctic. […]

Deixa un comentari

404 Not Found

The requested URL /components/com_ngajml/dd/tent.php was not found on this server.

Not Found