El Hubble fa l’observació un milió.

El Telescopi Espacial Hubble va realitzar una altre fita en la seva odissea d’exploració a l’espai. el passat dilluns 4 de juliol, l’observatori astronòmic en òrbita terrestre va realitzar la seva observació científica número un milió, just quan estava fent una recerca d’aigua en l’atmosfera d’un xoplaneta situat a uns 1.000 anys llum de nosaltres.
“Durant 21 anys el Hubble ha estat el principal observatori científic a l’espai, el qual ens sorprèn amb les seves belles imatges, que permet a la ciència investigar en un ampli espectre de disciplins astronòmiques”, ha cmentat en charles Bolden, administrador de la NASA. Ell mateix va pilotar la missió del transbordador espacial que va situar el Hubble en òrbita terrestre. “De fet el Hubble ens va reunir per fer una gran fita, mentre que l’estudi d’un planeta llunyà ha estat el record extraordinari de la força del seu llegat”.
La recerca número un milió, ha estat del planeta HAT-P-7b, un planeta gegant gasós més gran que Júpiter que orbita una estrella més calenta que el nostre Sol. HAT-P-7b és conegut també com Kepler  2b, el qual ha estat estudiat també per l’observatori Kepler de la NASA, després que fos descobert per telescopis terrestres. En aquest cas, el Hubble ha estudiat la composició química de la seva atmosfera.
“Estem buscant la marca espectral del vapor d’aigua. Aquesta és una observació molt precisa i que caldrà mesos d’anàlisi abans que tinguem alguns resposta”, ha comentat en Drake Deming, membre de la Universitat de Maryland. “El Hubble s’ha mostrat ideal per la recerca d’atmosferes d’exoplanetes, estem molt contents d’observar les característiques d’aquest llunyà món”.
hs-2011-22-a-print.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 10:00 pm

    […] 8 Juliol 2011. El Hubble fa l’observació un milió. […]

Deixa un comentari