WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:30:35' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Telescopi Spitzer descobreix galàxies pasturant gas.

Les antigues galàxies eren considerades com a voraços tigres, enlloc de tranquil·les vaques pasturant alhora de “menjar” i engrandir-se, segons indica un nou estudi fet amb les dades del Telescopi Espacial Spitzer de la NASA.
Els astrònoms han descobert que les galàxies situades en un univers distant, en un principì ingerien contínuament combustible durant llargs períodes de temps per formar noves estrelles. Això va en contra de ls teories més acceptades fins ara, on s’indica un creixeement com a conseqüència de les fusions entre galàxies.
“El nostre estudi  mostra que les fusions entre galàxies massives, no eren el mètode predominant en el creixement de les galàxies situades en un univers llunyà”, comenta en Ranga-Ram Chary, membre del Spitzer Science Center de Califòrnia. “Estem trobant que aquest tipus de canibalisme galàctic era estrany en aquella època. en canvi, estem veient l’evidència d’un mecanisme de creixement de galàxies on l’alimentació és a través d’un flux constant de gas, el que ha provocat un creixement molt més ràpid d’estrelles del que ens pensàvem”.
Chary és el principal responsable d’aqusta recerca, que apareix publicada a l’edició del mes d’agost del Astrophysical Journal. Segons les seves conclusons, aquestes galàxies s’alimentaven “pasturant” d’una manera constant durant llargs períodes de centenars de milions d’anys, generant d’aquesta manera estrelles fins a 100 vegades més massives que el nostre Sol.
L’equip de recerca de Chary, ha estudiat més de 70 remotes galàxies que existien entre 1.000 i 2.000 milions d’anys després del Big Bang (recordem que el nostre univers té actualment uns 13.700 milions danys). Per la seva sorpresa, han observat que aquestes galàxies estaven cremant l’anomenat H-alfa, que és la radiació de gas d’hidrogen que ha estat colpejat per la llum ultraviolada de les estrelles. Els als nivells d’H-alfa, indiquen que les estrelles s’estan formant amb molt força. el setanta per cent de les galàxies estudiades, mostren forts senyals d’H-alfa. Per contra només el 0,1 % de ls galàxies del nostre Univers proper, tenem aquesta marca o empemta.
ssc2011-07a_inline.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80