WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:06:27' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Localitzen el quàsar més llunyà.

Un equip d’astrònoms europeus han estudiat el quàsar més llunyà observat fns ara, gràcies a les observacions fetes amb el Very Large Telscope de l’ESO i d’altres telescopis. Aquest brillant far, alimentat per un forat negre que disposa d’una massa equivalent a dos mil milions de vegades el nostre Sol, ´s fins ara l’objecte més lluminós descobert fins ara en un univers primitiu.
“Aqust quàsar és una evdència vital d’un Univers primitiu. És un objecte molt rar que ens ajudarà a entendre com van créixer els forats negres supermassius al cap de pocs milions d’anys després del Big Bang”, comena l’Stephen Warn, responsable de l’equip de recerca.
Es creu que els quàsars són galàxes llunyanes molt lluminoses, alimentades per un forat negre supermassiu situat en el seu centre. La seva brillantor els converteixen en poderosos fars que poden ajudar a investigar l’època que és varen formar les primeres estrelles i galàxies. El quàsar que s’ha descobert es troba tant lluny que la seva llum és una evidència de l’última etapa de l’era de la reonització.
Aquest quàsar, anomenat ULAS J1120+0641, l’observem tal com era nomes 770 milions d’anys després del Big Bang (amb un desplaçament cap el vermell de 7,1). La seva llum a trigat 12.900 milions d’anys en arribar a la Terra.
eso1122a.jpg
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 6:34 pm

    […] 4 Juliol 2011. Localitzen el quàsar més llunyà. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80