WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:17:17' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

L’espectacle de la formació estel·lar a Orió.

Amb l’aspecte d’unes ulleres d’una estrella del rock, aquesta nebulosa posa en relleu una fosca regió de formació estel·lar. El Telescopi Espacial Spitzer, ens mostra les regions més profundes d’aquesta nebulosa de pols, gràcies a la seva visió infraroja que ens mostra els nadons estel·lars, situats darrera dels foscos núvols que resten invisibles a la llum visible.

Coneguda també com Messier 78, les dues nebuloses que observem en color verd, són en realitat cavitats excavades dins dels núvols de pols. La pols fosca, és va estenen dins d’aquestes regions, tot i que la llum infraroja pot ser captada per l’Spitzer, alhora que ens mostra les regions més brillants en color vermell que envolten tot l’exterior de la nebulosa. Messier 78, és fàcilment visible amb petits telescopis i fins i tot a simple vista en la constel·lació d’Orió.

La llum de les estrelles acabades de néixer erosionen les cavitats de pols, engrandint d’aquesta manera la mateixa nebulosa, conventint amb el temps la nebulosa en un “anell verd”, com ja ha observat l’Spitzer en altres ocasions.

sig11-008_sm.jpg

Si voleu més snformació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 1:26 am

    […] 3 Juliol 2011. L’espectacle de la formació estel·lar a Orió. […]

Deixa un comentari