WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 16:11:13' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

L’anell verd del superheroi.

La nebulosa que observem amb una brillant color maragda, ha estat enregistrada amb el Telescopi Espacial Spitzer i, ens mostra la reminiscència de l’anell de brillants semblant al que lluïa el superheroi Green Lantern. En els còmics, els Guardians del Planeta “Oa”, van forjar l’anell del seu poder, però els astrònoms creuen que els anells d’aquests tipus, són en realitat una potent llum esculpida per les estrelles gegants del tipus “O”. Les estrelles del tipus O, són les més massives que és coneixen.

Anomenada RCW 120 pels astrònoms, aquesta calenta regió de gas i pols, la podem observar envoltant la cua de la constel·lació de Scorpius. L’anell verd de pols, és realment una intensa radiació emesa en una brillant radiació infraroja, que els nostres ulls no poden observar, però si la poden detectar els sensors del Spitzer.

En el centre d’aquest anell, hi ha un parell d’estrelles gegants que emeten una intensa llum ultraviolada que travessa la bombolla i que és barreja amb la llum de la resta de les estrelles.

Aquests tipus d’anells són molt comuns en les observacions que fa l’Spitzer, de manera que els astrònoms han demanat ajut per poder-los catalogar. Qualsevol persona interessada en unir-se a la recerca, pot visitar el “The Milky Way Project“, que forma part del “Zoouniverse”.

sig11-007_ti.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 6:34 pm

    […] 22 Juny 2011. L’anell verd del superheroi. […]

Deixa un comentari