WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-07-04 18:18:10' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una tempesta de naixement de noves estrelles a Centaurus A.

Semblant als núvols de pluja en un dia de tempesta, podem observar els camins de pols que travessen la galàxia gegant el·líptica de Centaurus A.

Aquesta visió pancromàtica del Hubble, que s’estén des de l’ultraviolat fins l’infraroig proper, ens mostra el vibrant resplendor dels joves cúmuls d’estrelles blaves amb un fons fosc provocat per la pols còsmica.

La forma distorsionada del disc de Centaurus A, correspon al gas i la pols, una prova de la col·lisió que va succeir en un temps passar amb una altre galàxia. Les ones de xoc resultant d’aquest succés, fan que els núvols d’hidrogen s’hagin compromit, la qual cosa provoca una “tempesta” de formació estel·lar. Aquestes joves estrelles són visibles en la regions de color vermell en aquesta imatge del Hubble.

La galàxia està situada a una distància de 11 milions d’anys llum de nosaltres, i conté el nucli galàctic actiu més proper a la Terra. El centre d’aquesta galàxia hi ha un forat negre supermassiu, on surten dolls de gas a alta velocitat, tot i que ni el forat negre ni els jets de material són visibles en aquesta imatge.

La imatge va ser capturada el mes de juliol de 2010, amb la càmera del Hubble, Wide Field Camera 3.

hs-2011-18-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari