WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-07-04 17:32:39' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un forat negre es menja una estrella i produeix un centelleig de raigs gamma.

Un brillant centelleig de raigs gamma observat el dia 28 de març de 2011, amb el satèl·lit Swift i que ens mostra la mort d’una estrella en caure a un forat negre massiu, segons comenta un equip d’astrònoms de la Universitat de Berkeley de Califòrnia.

Quan es va produir l’esclat, el Swift Gamma Burst Missions va ser el primer a observar-lo, com un flaix a la constel·lació de Draco. Els astrònoms van pensar que era una explosió de raigs gamma fruït d’un col·lapse de l’estrella GRB 110328A. El dia 31 de març, en Joshua Bloom, membre de la Universitat de Berkeley, va enviar una circular on suggeria que aquesta no era una explosió típica de raigs gamma, sinó un raig d’alta energia produïda per una strella de la grandària del Sol i que va ser destrossada per un forat negre un milió de vegades més massiu que l’estrella.

El que va destacar d’aquesta flamarada de raigs gamma, anomenada Sw 1644+57, era que l’explosió per la seva llarga durada i que havia succeit en el centre d’una galàxia situada a uns 4 milions d’anys llum de nosaltres. Degut que la majoria de les galàxies contenen un forat negre massiu en el centre, la circumstància de la ràfega de llarga durada, indicaria la interrupció lenta del material de l’estrella caient a l’interior del forat negre.

“Aquesta explosió va produir una enorme quantitat d’energia durant un període de temps bastan llarg, aproximadament dos mesos i mig”.

grb110328a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently