Primeres imatges del Telescopi de Rastreig del VLT.

El Telescopi de Rastreig (VST) del VLT, l’últim a estrenar-se a l’Observatori Paranal de l’ESO a Xile, ha mostrat les primeres e impressionants imatges del cel austral. El VST és un telescopi d’avantguarda de 2,6 metres de diàmetre, equipat amb una poderosa càmera OmegaCam de 268 megapíxels, dissenyada per rastrejar el cel a gran velocitat i amb una gran qualitat. Aquest telescopi de llum visible és el complement perfecte pel Telescopi de Rastreig VISTA de llum infraroja. Les noves imatges de la nebulosa Omega i del cúmul globular Omega Centauri, ens mostren l’extraordinària qualitat del VST.

El Telescopi de Rastreig (VST) del VLT és l’últim telescopi que ha entrat en servei a l’Observatori Paranal. La seva cúpula és troba al costat d’un dels quatre telescopis principals del VLT. El VST és un telescopi de rastreig de gran camp, amb una visió que cobreix dues vegades l’ample de la Lluna plena. Es el  telescopi més gran del món dissenyat especialment per rastejar el cel en llum visible.

El VST és un telescopi d’avantguarda amb un diàmetre de 2,6 metres i un sistema d’òptica adaptativa que permet mantenir els miralls permanentment centrats. A l’interior del telescopi, darrera del gran mirall està instal·lada la càmera OmegaCam amb un pes de 770 quilos, construïda amb 32 detectors CCD i segellada al buit  i que permet obtenir imatges de 268 megapíxels.

eso1119a.jpg

Si voleu més infrmació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 6:38 pm

    […] 17 Juny 2011. Primeres imatges del Telescopi de Rastreig del VLT. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.