WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-07-04 16:54:49' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Chandra ens mostra que els forats negres formaven part d’un univers primerenc.

Utilitzant les dades de més intensitat en radiació X que s’han aconseguit fins ara, uns astrònoms han observat la primera evidència directa que indiquen que els forats negres eren comuns en un univers primitiu. Aquest descobriment s’ha realitzat a l’Observatori de raigs X Chandra de la NASA, que mostra que els joves forats negres formaven part del mateix creixement de les respectives galàxies amfitriones.

Els astrònoms han utilitzat el Chandra i han observat una regió del cel durant sis setmanes amb l’instrumetn anomenat Chandra Deep Field South (CDFS). Combinant les dades d’imatges òptiques i infraroges del Telescopi Espacial Hubble, amb aquestes noves dades del Chandra, han permès als astrònoms observar forats negres a 200 llunaynes galàxies, tal com eren quan l’univers tenia entre 800 i 950 milions d’anys d’edat.

“Fins ara, no teniem gaires dades de l’existència de forats negres en aquestes galàxies primerenques, fins i tot si existien”, comenta l’Ezequiel Treister, membre de la Universitat de Hawaii i principal responsable d’aquesta recerca que sortirà publicada el dia 16 de juny a la revista Nature. “Ara sabem que hi són i que estan creixent d’una manera frenètica”.

Les observacions han detectat que aproximadament un 30 per cent de galàxies llunyanes contene un forat negre supermassiu. Extrapolant aquests resultats, podríem pensar que almenys 30 milions de forats negres supermassius podrien existir en aquell univers primerenc. Aquest és un factor que augmenta en 10.000 el nombre estimat de quàsars en aquell univers primitiu.

cdfs.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently