WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-06-13 19:25:36' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La New Horinzons observa els anells de Júpiter.

La càmera Long Reconnaissance Imager (LORRI) de la sonda de la NASA New Horizons, va capturar aquesta imatge del sistema d’anells del planeta Júpiter, el passat dia 24 de febrer, des de una distància de 7,1 milions de quilòmetres.

Aquesta imatge està processada per tal de mostrar l’estret anell del planeta més gran del sistema solar. Aquesta estructura te al voltant de 1.000 quilòmetres d’amplada, amb una concentració mol tènue de material al interior de l’anell en forma de halo. “Aquesta és una de les imatges més clares fetes del distema d’anells de Júpiter”, comentava el Dr. Mark Showalter, un astrònom planetari del SETI Institute in Mountain View de Califórnia. “L’anell sembla diferent del que ens esperàvem, doncs és més ample del previst”.

Showalter suggereix que els blocs més grans de l’anell s’ajunten dins d’una franja estreta, degut a la influència de dos petits satèl·lits de Júpiter: Andrastea i Metis.

L’anell també sembla enfosquir-se al mig, potser degut a l’existència d’un satèl·lit encara per descobrir. “Si hi ha una lluna més petita dins d’aquests anells, esperem veure’l en algunes de les centenars d’imatges que la New Horinzons està transmeten a la Terra durant aquestes setmanes” va comentar el Dr. Andy Cheng, investigador principal del laboratori de física de la Universitat Johns Hopkins d’Estats Units.

anells-jupiter.jpg

més informació a, http://pluto.jhuapl.edu/gallery/missionPhotos/pages/030907.html

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 5, 2007 1:23 pm

    […] 20 Març 2007. La New Horizons observa els anells de Júpiter. […]

Deixa un comentari