WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-07-04 18:08:56' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una gran sopresa en la perifèria del sistema Solar.

Les sondes Voyager de la NASA han viatjat fins on ninguú arribat fins ara. Viatgen sense motor i en silenci en direcció a les estrelles. En l’actualitat és troben a una distància de 9.000 milions de quilòmetres de la Terra i encara continuen enviat-nos nous descobriments de regions inexplorades del Sistema Solar.

Els científics de la missió acaben de comunicar un descobriment molt interessant. Han observat unes bombolles !.

Segons els models informàtics, les bombolles són molt grans, d’uns 180 milions de quilòmetres d’ample cadascuna, de manera que caldria moltes setmanes de viatge per poder-les creuar. El Voyager 1 va entrar en aquesta “zona-escumosa” al voltant de l’any 2007 i el Voyager 2 va entrar-hi un any més tard. En un principi, els investigadors no entenien la naturalesa d’aquesta regió, ara creuen tenir una resposta.

“El camp magnètic del Sol, s’estén per tot el Sistema Solar”, comenten els membres d’aquesta recerca. “A causa de la rotació del Sol, el seu camp magnètic es retorça i s’arruga com la faldilla d’una ballarina. Lluny, molt lluny del Sol, on ara estan les sondes Voyager, podem observar els plecs d’aquesta faldilla”.

Quan un camp magnètic és severament doblegat com en aquesta regió, poden succeir coses interessants. Les línies de força magnètica s’entrecreuen i es “connecten” (reconnexió magnètica, que és el mateix procés energètic subjacent de les erupcions solars). Els plecs de la faldilla és reorganitzen, de vegades d’una manera explosiva en escuma de bombolles magnètiques.

En aquesta imatge podem observar l’antiga i la nova visió de la heliopausa. En colors vermell i blau les línies corbes amb els models més ortodoxos. Les noves dades del Voyager hi afegeixen l’escuma magnètica (en la subimatge) barrejada.

558154main_old-new-heliopau.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 7:56 pm

    […] 15 Juny 2011. Una gran sorpresa en la perifèria del Sistema Solar. […]

Deixa un comentari