WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-07-04 18:20:49' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un tros de cel.

Aquesta espectacular fotografia d’uns 230 graus d’extensió, on podem veure el Very Large Telescope (VLT) de l’ESO, presa per Gerhard Hüdepohl, ens mostra una interessant vista del cel on observem cúmuls estel·lars a centenars d’anys llum de distància.

Les quatre Unitats de Telescopi del VLT dominen el paisatge en un primer pla. Amb els gegantins miralls de 8,2 metres de diàmetre, que permeten mirar en direcció a l’espai i observar objectes quatre mil milions de vegades més tènues del que podriem observar amb els nostres ulls. També podem observar els recintes circulars dels quatre Telescopis Auxiliars de 1,8 metres de diàmetre, un situat a l’esquerra de les Unitats de Telescopis i tres a la seva dreta.

La brillant traça del cel visible en aquesta fotografia conté un tresor d’objectes astronòmics. La brillant esfera situada sobre el mantell de núvols, és la Lluna, que està il·luminant els telescopis així com també el cel.

Per sota de la lluna, el que sembla una brillant estrella és en realitat el planeta Júpiter. Un gegant de gas, que alhora és un dels objectes més brillants del cel nocturn. Entre alguna de les agrupacions estel·lars que podem observar, destaca el cúmul estel·lar de les Plèiades. Sobre la segona Unitat de Telescopis, observem a l’esquerra l’estrella Capella, mentre que a la seva dreta observem els caps dels Bessons, Castor i Polux.

potw1123a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 1:27 am

    […] 13 Juny 2011. Un tros de cel. […]

Deixa un comentari