Tombarelles d’una EMC.

El passat dia 30 de maig de 2011, la sonda espacial STEREO Darrera, va capturar una protuberància solar, just en el moment de “saltar” d’un lloc a un altre del Sol. En aquesta pel·lícula, que combina imatges presses pels telescopis EUVI i COR1, ens mostren una erupció vista pel EUVI en dades capturades en la línia d’emissió d’Heli II a 304 Àngstroms.

A una major alçada, l’observem en llum blanca amb el telescopi COR1, amb aquest telescopi observem com una gran quantitat de matèria retorna cap avall, però una altre part es desvia en direcció nord i acaba caient en altres regions del Sol, lluny d’on va sortir. Aquest comportament és molt rar en una erupció solar, un esdeveniment que de ben segur serà estudiat pels científics.

Algunes partícules de pols fora del focus de visió del telescopi COR1, són visibles breument al final de la pel·lícula.

somersault_med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.


301 Moved Permanently