WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 20:07:37' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El Solar Dynamics Observatory, observa onades de “surf” en el Sol.

Els científics han descobert una ona semblant a la que els surfistes utilitzen per lliscar per les ones del mar, aquesta ona però s’ha observat a l’atmosfera del Sol. Això que veiem, és més que una excel·lent imatge, ja que ens mostra com és mou l’energia a través d’aquesta regió, coneguda com corona solar.

Atès que els científics saben com és comporten aquestes ones, iniciades per una inestabilitat anomenada Kelvin-Helmholtz, per la qual l’energia és disolt a l’aigua i d’aquesta manera poden utilitzar aquesta informació per comprendre millor el comportament de la corona, que és milers de vegades més calenta del que seria normal.

“Una de les principals preguntes respecte a la corona solar, és el mecanisme d’escalfament”, comenta el físic solar Leoan Ofman, membre del Goddard Space Flight Center de Greenbelt. “La corona és més de mil vegades més calenta que la superfície del Sol, però el mecanisme d’escalfament encara no és prou conegut. Hi ha científics que suggereixen que les ones podrien generar una turbulència que actuaria a manera de calefacció. Ara tenim una evidència en les ones Kelvin-Helmholtz”.

556798main_kh-waves-orig_fu.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 13, 2013 12:59 pm

    […] 8 Juny 2011. El Solar Dynamics Observatory, observa onades de “surf” en el Sol. […]

Deixa un comentari