WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:29:35' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una propera fabrica de supernoves.

Una fabrica local de supernoves sembla ser que ha iniciat recentment la seva producció, aquesta regió està situada a la Nebulosa Carina, d’acord amb la gran quantitat de dades que ha enregistrat l’Observatori de raigs X Chandra de la NASA. Aquest descobriment pot ajudar als astrònoms a entendre millor com alguns dels objectes més pessants i joves de la nostra galàxia, poden alliberar al seu entorn els elements recentment forjats al seu entorn.

Situat en el braç de Sagittarius-Carina de la Via Làctia, just a una distància d’uns 7.500 anys llum de nosaltres, la Nebulosa Carina, ha estat un objecte favorit pels astrònoms per observar-la en diferents telescopis i una amplia gamma de longituds d’ona. En concret la visió extraordiànriament fina en radiació X, ha permès detectar més de 14.000 estrelles, mostrant un difús resplendor en raigs X i que proporciona una potent evidència de supernoves que s’han format en aquest enorme complex de joves estrelles.

“La Nebulosa carina és un dels millors llocs per estudiar com viuen i moren les joves estrelles massives”, ha comentat la Leisa Towbsley, membre de la Penn State University i que va ser la responsable de la campanya d’observació de la Nebulosa Carina per part del Chandra. “Ara tenim l’evidència que la formació de supernoves en la Nebulosa Carina, ja ha començat”.

Una important evidència en aquesta recerca de brillants fonts de raigs X, és troba a Trumpler 15, un dels deu grups d’estrelles situats en el complex de Carina.

“Això suggereix que algunes de les estrelles massives de Trumpler 15, ja estan destruïdes per les explosions de les supernoves”, ha comentat en Junfen Wang, membre del Harvard Smithsonian Center for Astrophysics de Cambridge i responsable principal d’aquesta recerca. “Aquestes estrelles disposen probablement entre 20 i 40 vegades la massa del Sol i han explotat en els últims milions d’anys, que és un temps molt recent en termes còsmics”.

carina.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari