L’Opportunity observa un petit cràter.

La unitat Mars Exploration Rover Opportunity, el passat dia 1 de juny de 2011 és va desplaçar 146,8 metres, que es varen afegir als 30 quilòmetres que ha recorregut en els últims 88 mesos d’estada al planeta Mart. Això representa  50 vegades la distància prevista inicialment per tota la missió, o 12 vegades la distància que corren els cavalls en la famosa carrera de la Belmont Stakes.

L’Opportuny s’ha acostat a molts cràters al llarg del seu viatge. Un dels més joves que ha visitat ha estat el “Skylab” que s’hi va acostar el mes passat. Podem observar roques disperses degut a l’impacte d’un meteorit que envolten el cràter que va fotografiar l’Opportunity el passat dia 12 de maig.

Aquest cràter porta el nom de la primera estació espacial dels Estats Units, que només tenia 9 metres de grandària. El ròver Opportunity l’ha pogut observar després d’avançar 22 quilòmetres des del cràter Endeavour situat a uns 22 quilòmetres.

Les posicions de roques disperses en relació a les ones de sorra, suggereixen que Skylab, és un jove cràter marcià amb una edat d’uns 100.000 anys.

555867main_pia14132-43_946.jpg

Si voleu més informaió, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.

Moved Permanently

301 Moved Permanently