WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:50:00' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una nova visió de la gran Nebulosa Carina.

Eta Carinae és una de les estrelles més massives i brillants de la Via Làctia. En comparació amb el nostre Sol, és unes 100 vegades més massiva i un milió de vegades més brillant. Aquesta famosa estrella hipergegant (situada en la part superior esquerra de la imatge), està envoltada per la Nebulosa Carina. En aquesta imatge composta, que recull les regions visibles i infraroges de l’espectre, les àrees que apareixen en color blau són les que queden tapades per la pols, mentre que les zones que apareixen en color vermell s’amaguen darrere dels densos núvols de pols que tapen la llum visible.

Un estudi que ha combinat les dades de raigs X i observacions infraroges han mostrat una nova població d’estrelles massives que s’amaguen dins de regions de la nebulosa molt enfosquides per la pols. L’afegitó d’aquestes massives estrelles a la nebulosa, indica que dins de la Nebulosa Carina es produeixen el doble d’explosions de supernoves del que és suposava fins ara.

Les dades en llum visible i de la regió blava de l’espectre, han estat recollides pel Digital Sky Survey i és mostra en color blau; l’infraroig proper situat en una longitud d’ona de 2,2 microns s’ha aconseguit amb el Two Micron All Sky Survey (2MASS) i el veiem en color verd, mentre que les observacions infraroges del Infrared Array Camera situat en el Telescopi Espacial Spitzer amb 3,6 microns, són de color vermell.

sig11-006_inline.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 6:38 pm

    […] 4 Juny 2011. Una nova visió de la gran Nebulosa Carina. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80