Observant el cràter Atget.

Amb un diàmetre de 100 quilòmetres, el cràter Atget és un dels més grans situats dins de la conca Caloris. Aquesta observació feta amb el NAC, ens proporciona la primera imatge en alta resolució del sòl d’Atget, on podem observar la seva baixa reflectància i ejeccions, que probablement son conseqüència del seu impacte.

La imatge ha estat aconseguida amb alta resolució i ens mostra una petita regió del planeta Mercuri, en resolucions que varien entre els 250 i 1.000 metres per píxel. No serà possible cobrir tota la superfície de Mercuri en aquesta alta resolució, durant l’any de treball de la MESSENGER, però diverses àrees de gran interés científics estaran enregistrades amb aquesta resolució.

La sonda espacial MESSENGER és la primera que òrbita el planeta Mercuri, la nau transporta set instruments científics, entre ells un que treballa en senyals de ràdio. Durant aquest any l’instrument MDIS està previst que capturi més de 75.000 imatges.

en0213501587m_nomap.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 1:27 am

    […] 20 Maig 2011. Observant el cràter Atget. […]

Deixa un comentari

404 Not Found

The requested URL /components/com_ngajml/dd/tent.php was not found on this server.

Not Found