WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:56:41' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un espectacular cel estrellat amb una Lluna eclipsada.

Un eclipsi total de Lluna és un espectacle impressionant, que a més proporciona una oportunitat d’observar un cel estrellat, fosc i sense la llum de la mateixa Lluna plena. El Cerro Paranal situat en el desert d’Atacama a Xile, és un dels llocs més remots del món, la distància de les fonts de contaminació lumínica fa que el cel sigui encara més intens durant un eclipsi total de Lluna.

Aquesta fotografia panoràmica, ha estat enregistrada per Yuri Belesky, que ens mostra el cel estrellat des del Very Large Telescopes (VLT) de l’ESO, durant l’eclipsi total de Lluna del passat 21 de desembre de 2010. El disc vermellós de la lluna l’observem a la dreta de la imatge, mentre que la Via Làctia s’arqueja a través de tota la volta celesta. També podem observar la tènue brillantor del planeta Venus, situat en la part inferior esquerra de la imatge.

Durant un eclipsi total de Lluna, l’ombra de la Terra bloqueja la llum solar directa que va en direcció a la Lluna. La Lluna encara és visible, de color vermellosa degut que els raigs de llum situats a l’extrem vermell de l’espectre, passen a través de l’atmosfera terrestre, mentre que els colors blau i verd queden molt més disseminats.

potw1119a.jpg

Si voleu és informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 10:01 pm

    […] 15 Maig 2011. Un espectacular cel estrellat amb una Lluna eclipsada. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80