WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:59:29' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Tempestes de gas galàctic que netegen les galàxies.

L’observatori espacial infraroig Herchel de l’ESA, ha detectat un potent vent de gas molecular sobresortint d’unes llunyanes galàxies. Es creu que aquestes sortides de material poden escampar el gas de les galàxies aturant la formació estel·lar.

Els vents que ha detectat el Herchel són extraordinaris. Els més ràpids que s’han detectat, viatgen a una velocitat de més de 1.000 quilòmetres per segon, és a dir unes 10.000 vegades més ràpid que el vent d’un huracà terrestre.

Aquesta és la primvera vegada que s’ha observat la sortida de gas molecular d’una forma inequívoca d’una galàxia. Aquest és un descobriment molt important per entendre la formació d’estrelles a partir de gas molecular i aquestes sortides de material formen part de la matèria primera que necessiten les noves estrelles per la seva formació. Si les sortides de material són prou potents, fins i tot poden aturar la formació estel·lar en una galàxia.

La imatge és una representació artística, que ens mostra una galàxia amb els raigs moleculars. El Herchel ha descobert sortides de material que vaitgen a gran velocitat, el que significa que podria representar el gas necessari per la formació d’estrelles en un termini d’uns 100 milions d’anys.

ultraluminousinfraredgalaxy.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 8, 2013 12:06 pm

    […] 12 Maig 2011. Tempestes de gas galàctic que netegen les galàxies. […]

Deixa un comentari