Un cúmul de cràters a Mart.

El mes d’agost de 2010, la càmera Context situada a bord de la Mars Reconnaissance Orbiter, va descobrir unes taques fosques a l’oest d’Amazonia Planitia i, que no estaven presents el mes d’abril de 2008, quan la càmera THEMIS de la Mars Odyssey va passar per la mateixa regió.

Aquesta imatge ens mostra un mínim de quatre cràters diferents, cadascun envoltat per una regió de material expulsat en forma de raigs de pols que cobreix la superfície d’un brillant material. A causa de la calor i la pressió en entrar a l’atmosfera de Mart, el material que prové d’un petit asteroide o cometa, pot esclatar en molts trossos individuals i que probablement en aquesta imatge en veiem els seus efectes.

Amb la combinació de la vigilància del TX i del HiRISE, es pot resseguir la taxa actual de producció de cràters en aquest planeta. Coneixent la velocitat que colpegen aquests objectes al planeta Mart, es pot determinar els models de formació de cràters en la superfície de Mart.

esp_022057_2070.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 7:33 pm

    […] 10 Maig 2011. Un cúmul de cràters a Mart. […]

Deixa un comentari