YU55 un asteroide que sobrevolarà la Terra la propera tardor.

Des dels inicis de l’era espacial, la humanitat ha enviat 16 emissaris robòtics per investigar uns dels ocupants més intrigants i nómades del nostre sistema solar: els cometes i asteroides. Les dades i les imatges recollides en aquestes missions a l’espai profund, han ajudat a redefinir la nostra comprensió respecte a la evolució de la Terra i la nostra galàxia. Encara que aquesta propera tardor, la natura ens permetrà observar una roca propera a nosaltres, sense necessitat d’utilitzar cap coet.

El dia 8 de novembre l’asteroide 2005 YU55 sobrevolarà la Terra i en el seu punt més proper a nosaltres pasarà a uns 325.000 quilòmetres de distància”, ha comentat en Don Yeomans, director del Near-Earth Object Program de la NASA. “Aquest asteroide és d’uns 400 metres de grandària, la roca més gran que s’ha identificat i que s’haurà acostat tan a prop fins l’any 2028″.

Tot i la relativa proximitat i grandària, en Yeomans ha comentat , “YU55 no representa una amenaça de topada amb la Terra, almenys durant els propers 100 anys. Durant la seva propera aproximació, el seu efecte gravitacional sobre la Terra serà inapreciable. Això no afectarà ni les marees ni qualsevol altre cosa”.

Llavors per què tot aquest bullici per una roca no més gran que un portaavions ?. Ja que els científics han identificat altres asteroides com YU55.

YU55 és va descobrir el desembre de 2005 per Robert McMillan, cap del Spacewatch Program de la Universitat de Arizona. La roca espacial va estar en el punt de mira, el mes d’abril de 2010 per Mike Nolan i amb els seus companys de l’Observatori d’Arecibo a Puerto Rico, van generar aquestes imatges fantasmals de 2005 YU55, quan l’asteroide va arribar  a una distància  de 2,3 milions de quilòmestres de la terra.

asteroid20100429-640.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari