Conjunció planetària en el Paranal.

La matinada del dia 1 de maig de 2011, una hora abans de la sortida del Sol, cinc dels vuit planetes del nostre Sistema Solar és van poder observar des del Paranal i, en Gerhard Hüdepohl els va enregistrar en aquesta esplèndida imatge.

Els quatre planetes observats eren, Venus, Mercuri, Mart i Júpiter que van ser acompanyats per la Lluna per tal de generar aquesta imatges de la conjunció planetària (una circumstància que indica que un o més cossos celestes s’acosten entre ells en el cel) i que són observats des de la Terra.

En aquesta imatge, la part brillant està il·luminada pel Sol (que és trobava just a sota de l’horitzó), mentre que la part més fosca rep la llum reflectida de la superfície de la Terra. Venus és el planeta més i alt i brillant, observem per sota els planetes Mercuri, Júpiter i Mart, el cinquè planeta és el nostra, la Terra, aportant un punt de visió privilegiat d’aquesta espectacular conjunció.

potw1118a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 7:57 pm

    […] 3 Maig 2011. Conjunció planetària en el Paranal. […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.


301 Moved Permanently