El “Van Gogh” del cel infraroig.

El Wide-field Survey Explorer (WISE) de la NASA, s’assembla una mica al famós pintor impressionista Vincent Van Gogh, quan creava belles imatges de la natura a través de l’ús del color i la llum. El WISE ha proporcionat imatges pintoresques del cosmos mitjançant la representació de la llum infraroja a través del color. Aquesta imatge de la nebulosa NGC 2174, està situada en la frontera de les constel·lacions dels Bessons i Orió.

Els colors d’aquesta imatge els podem observar com a pinzellades de pintura, tot i que en realitat representen determinades longituds d’ona de llum infraroja. Les partícules de pols interestel·lars escalfades pel cúmul d’estrelles situades en el centre de la nebulosa, brillen en longituds d’ona de 12 i 22 micres i que el WISE representa en colors verd i vermell. Els colors blau i cian, ens mostren les estrelles escampades per tot el “llenç pictòric” de la imatge i que emeten en longituds de 3,4 i 4,6 micres.

Aquesta regió s’anomena afectuosament la “nebulosa del Mono”, NGC 2174 és un núvol de gas i pols que envolta el cúmul NGC 2175. A mesura que el cúmul estel·lar s’escalfa, la pols de la nebulosa comença a brillar en llum infraroja. Els potents vents i la radiació de les estrelles escampen el material, creant una estructura en forma de petxina.

NGC 2174 va ser descoberta l’any 1877 per l’astrònom francès Jean Marie Stephan, utilitzant un telescopi reflector de 80 cm de diàmetre situat a l’Observatori de Marsella.

wise2011-017-med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 6:35 pm

    […] 4 Maig 2011.  El “Van Gogh ” del cel infraroig. […]

Deixa un comentari

404 Not Found

The requested URL /components/com_ngajml/dd/tent.php was not found on this server.

Not Found