WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 02:26:47' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Observant un excepcional raig verd a la Lluna.

En el Cerro Paranal, una muntanya de 2.600 metres d’alçada situada en el desert d’Atacama a Xile, s’aixopluga el Very Large Telescope de l’ESO, amb unes condicions atmosfèriques excepcionals, on fenòmens tan fugaços com el raig ver del Sol ponent és veuen en relativa freqüència. Ara, l’Ambaixador Fotogràfic de l’ESO en  Gerhard Hüdepohi, ha capturat una visió encara més rara: un raig verd de la Lluna, en lloc del Sol. Les fotografies són probablement les millors capturades d’un raig verd de la Lluna.

L’atmosfera de la Terra doblega, o refracta la llum com un gegantí prisma. L’efecte és més gran en les capes inferiors, més denses de l’atmosfera terrestre, de manera que els raigs de llum del Sol o de la Lluna és dobleguen lleugerament cap a baix. Les longituds d’ona de la llum més curta és dobleguen més que les d’ona llarga, de manera que la llum verda del Sol o de la Lluna semblen venir d’una posició lleugerament més alta que la llum taronja o vermella, des d’un punt de visió d’un observador. Quan les condicions són mols especials, amb l’afegit d’un miratge degut al gradient de la temperatura a l’atmosfera, el fonedís raig verd és visible breument a l’extrem superior de disc solar o lunar, quan aquests estan a prop de l’horitzó.

potw1117a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari