El mapa de tot el cel capturat amb el WISE.

Aquesta  imatge és un mapa d’una regió del cel amb dades preliminars capturades pel WISE. Aquestes dades estan capturades en quatre longituds d’ona infraroges durant l’any 2010. El dia 14 d’abril de 2011, l’equip de recerca del WISE representen el 57 per cent del cel observat pel WISE. Aquesta versió preliminar permetrà als astrònoms explorar el cel tal com l’observa el WISE.

Aquesta imatge del cel la podríem considerar com una esfera que ens envolta en tres dimensions. El projecte d’aquest mapa del cel s’ha fet en dues dimensions, per transformar-ho en una projecció de 3-D, que utilitza el sistema anomenat Aitoff, que correspon al nom del geògraf que va idear aquest sistema.

Aquest mapa està centrat en la Via Làctia. El pla de la galàxia l’observem al llarg de l’equador i, el centre de la galàxia correspon al centre de la imatge, on les distorsions de la projecció són mínimes.

Les regions fosques encara no estan disponibles en aquesta versió preliminar capturada amb les dades del WISE. Per les regions amb dades, els colors utilitzats que estan representats en colors blau-cian, corresponen als detectors de 3,4 i 4,6 microns, mentre que els colors verd i vermell representen les dades de 12 i 22  micres. Els colors bau i cian indiquen la presència de pols calenta.

wise_allsky_circles.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 8, 2013 12:07 pm

    […] 20 abril 2011. El mapa de tot el cel capturar amb el WISE. […]

Deixa un comentari