WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-24 12:06:06' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Un telescopi de la NASA en recerca d’exoplanetes.

Uns astrònoms han desenvolupat una nova tècnica d’identificació d’estrelles properes, situades en una dèbil galàxia a través del satèl·lit de la NASA, Galaxy Evolution Explorer. La tècnica ha ajudat en la recerca de planetes situats fora del nostre Sistema Solar, a causa de les difícils condicions d’observació, de manera que amb aquesta nova tècnica serà més fàcil la detecció d’exoplanetes.

El resplendor de les brillants estrelles, ha frustrat fins ara la majoria d’esforços per observar els móns distants. Només un grapat de llunyans planetes s’han pogut observar directament. Les petites estrelles, són menys brillants de manera que és més fàcil detectar els exoplanetes, però el fet de la debilitat de la seva llum, en fa més difícil la seva observació. Afortunadament, les joves estrelles emeten molta llum ultraviolada i , axiò les fa més visibiles pel Galaxy Evolution Explorer.

“Hem descobert una nova tècnica utilitzant la llum ultraviolada, per la recerca de joves estrelles de baixa massa amb planetes semblants a la Terra”, ha comentat en David Rodriguez, responsable d’aquesta recerca i membre de la UCLA. “Aquestes joves estrelles són objectius excel·lents per obtenir imatges directes dels exoplanetes”.

glx2011-01f_img01_sm.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 1:28 am

    […] 12 Abril 2011. Un telescopi de la NASA en recerca d’exoplanetes. […]

Deixa un comentari