Estenent un pont sobre l’abisme.

En la regió més profunda del desert d’Atacama, lluny de la contaminació lumínica i d’altres pertorbacions relacionades amb la civilització, hi ha un tranquil cel com pocs queden a la Terra. Aquest lloc és pel Very Large Telescope (VLT) de l’Observatori Europeu Austral, una màquina científica de tecnologia d’avantguarda.

En aquesta fotografia panoràmica, el Gran i el Petit Núvol de Magallanes (galàxies veïnes nostres) brillen intensament a l’esquerra de la imatge, mentre que la Unitat de Telescopi 1 del VLT, està vigilant a la dreta. Com estenent un pont entre aquestes galàxies, a la nostra Via Làctia, observem el pla de la nostra galàxia. Les aparentment incomptables estrelles donen una sensació de la veritable escala del cosmos. Cada nit els astrònoms de l’ESO estant atents a fer nous descobriments del nostre Univers.

Aquesta impressionant fotografia va ser presa per Yuri Beletsky, d’origen bielorús peró resident ara a Xile, on treballa com astrònoms. Els foscos cels del desert d’Atacama donen aquestes esplèndides oportunitats per mostrar la majestuossitat del cosmos.

potw1114a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 7, 2013 11:20 pm

    […] 9 Abril 2011. Estenent un pont sobre l’abisme. […]

Deixa un comentari