WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 18:52:06' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El telescopi Spitzer identifica jets amb retràs.

Uns astrònoms han descobert dos dolls simètrics en distància en costats oposats en una estrella i que amb un retard de quatre anys i mig disposa d’unes estructures de gas i pols idèntiques.

Aquesta troballa que ha requerit la visió infraroja del telescopi espacial Spitzer de la NASA, està ajudant als astrònoms a comprendre com és produeixen els jets al voltant de les estrelles joves, incloses les estrelles que s’assemblen al nostre Sol quant aquest era més jove.

“Es necessiten més estudis per determinar si aquests jets és produeixen amb aquest retard en el temps entre ells”, comenta Alberto Noriega-Crespo, membre del Spitzer Science Center i del California Institute of Technology i, que és el coautor d’aquesta recerca que ha estat publicat aquest mes d’abril al Astrophysical Journal Letters. “Ara sabem que almeny en un cas, hi hagut retard, el que ens diu que algun tipus de comunicació pot estar passant entre els raigs i que això fa que tringuin en produir-se”.

Els jets, són una fase activa en la vida de les estrelles joves. Una estrella comença amb un col·lpase d’un núvol de gas i pols. Expulsant dolls supersònics de gas, el núvol alenteix el seu gir. Com que el material cau sobre l’estrella en formació, és desenvolupa un disc al voltant del material i els dolls bessons és disparen des de dalt i per sota del disc, com una baldufa.

Una vegada que s’encén l’estrella i brilla, els raigs desapareixen i el disc s’aprima i és desfà. En última instància, els planetes poden agrupar-se a partir del material que queda del disc que giran entorn a l’estrella.

528469main_pia13929-43_946.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 8, 2013 12:07 pm

    […] 7 Abril 2011. El telescopi Spitzer identifica jets amb retràs. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80