WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:20:02' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El WISE ens mostra un tresor estel·lar.

Aquesta acolorida i variada col·lecció de colors, ens mostra el complex de núvols de Rho Ophiuchi, en una imatge capturada pel Wide-field Infrared Explorer de la NASA (WISE). El núvol de Rho Ophiuchi és troba per sobre del nocturn de la nostra Via Làctia, en la frontera entre les constel·lacions de Phiuchus i Scorpius. Aquesta és una de les regions de formació estel·lar més properes a la Terra i, que ens permet resoldre una de les regions de formació estel·lar més properes a la Terra i, que ens permet resoldre amb molt detalls les regions més allunyades com la nebulosa d’Orió.

La gran varietat de colors que podem observar en aquesta imatge, representa diferents longituds d’ona de llum infraroja. La brillant nebulosa de color blanc, situada en el centre de la imatge, està causada per l’escalfament de les estrelles properes, que impliquen que aquesta regió sigui coneguda com una nebulosa d’emissió. Aquesta circumstància serveis per indicar la presència de la majoria de colors com el blau, que forma una estructura en forma d’arc situada en la part inferior dreta. La regió en color vermell de la part inferior dreta, està formada per l’estrella central, anomenada Sigma Scorpii, la qual reflecteix la pols que l’envolta, creant d’aquesta manera una nebulosa de reflexió. Les regions més fosques dispersen en tota la imatge unes estructures de gas denses i fredes que bloquegen la llum de fons que indica l’absorció (o foscor) de les nebuloses, però que els detectors del WISE poden observar a través d’aquests núvols, però que en aquest cas excepcionalment en són opacs.

Els objectes de color rosat situats en la regió centre-esquerra, són petits objectes estel·lars /YSOs). Aquestes estrelles nadons, acabades de néixer encara estan embolcallades per les nebuloses que les han format. També podem observar algunes de les estrelles més velles de la nostra galàxia, situades en cúmuls globulars. Podem observar el cúmul anomenat M-80 situat a l’extrem dret de la imatge; i un segon cúmul globular, NGC 6144 situat en la part inferior a prop del centre de la imatge. Els cúmuls globulars, són estructures d’estrelles molt velles, algunes amb edats properes als 13.000 milions d’anys.

wise2011-013-med1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80