Inclinació dels anells de Saturn.

Aquesta imatge ens mostra una seqüència d’una sèrie de tres imatges dels anells de Saturn, on podem observar la inclinació  d’aquesta en el pla equatorial semblant a un anell de cartró corrugat.

Les imatges capturades el mes d’agost de 2009 durant l’equinocci del planeta Saturn per la sonda Cassini, ens mostra l’alternança de les bandes clares i fosques que s’estenen a través dels anells B, C, fins la vora interna de l’anell B. Aquestes variacions de brillantor estan causades gairebé en tota seguretat per la ondulació dels anells, molt similars a les ondulacions d’un sostre de llauna.

Aquesta sèrie d’imatges ens mostra ens mostra com una ondulació vertical es pot produir a partir d’un anell inclinat inicialment per la tendència natural de les orbites inclinades a fer trontollar d’una manera sistemàtic i lent ritme diferent, depenent de la seva distància al planeta. La imatge superior ens mostra un anell inclinat simple (el planeta central està suprimit per observar-ho amb major claredat), mentre que la imatge inferior (dues imatges) ens mostren el mateix anell, amb l’òrbita de les partícules de l’anell en un balanceig com si fos un full inclinat.

Les imatges de la Cassini ens mostren una ondulació que s’estén per 19.000 quilòmetres. Amb aquest estudi els científics conclouen que una àmplia franja dels anells es van convertir de sobte en inclinar-se en la dècada de 1980,  probablement per l’aportació de runa comètaria que es va estavellar en els anells. La corrugació implica que el material d’impacte és dispersa en un núvol de runa en lloc de situar-se en un únic lloc. L’amplitud de la corrugació entre 2 i 20 metres indica que la massa de la runa va ser del voltant d’un bilió de quilògrams (o mil milions de tones mètriques).

pia12820.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 13, 2013 1:00 pm

    […] 4 Abril 2011. Inclinació dels anells de Saturn. […]

Deixa un comentari

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

301 Moved Permanently