WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-18 23:58:43' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Núvols equatorials a Tità.

La nau espacial Cassini de la NASA està observant els canvis d’estacions, ja que observa una gran concentració de núvols a l’equador de Tità, la major lluna del planeta Saturn.

Els núvols de metà situats a la troposfera, la regió més baixa de l’atmosfera on apareixen en color blanc i estan situats majoritàriament a l’equador de Tità. Les regions més fosques, són àrees de la superfície que tenen un albedo més baix, el que significa que no reflecteixen gaire llum.

Observacions de la Cassini om aquesta, indiquen que els núvols com aquests proporcionen l’evidència de canvis estacionals  de sistemes meteoroògics a Tità, a latituds baixes després de l’equinocci del mes d’agost de 2009 (durant l’equinocci el Sol està directament per sobre de l’equador).

A finals de l’estiu de 2004, al sud de Tità els sistemes de núvols ere molt extensos, sobretot a la regió polar sud de Tità. Des de l’any 2005, els sistema polar s’ha observat amb poca freqüència, un any després de l’equinocci extenses masses de núvols s’han vist a prop de l’equador. Aquesta imatge va ser pressa el dia 18 d’octubre de 2010, un any més de l’equinocci de Saturn, que succeeix cada 15 anys terrestres.

Els patrons dels núvols observats des de finals de l’estiu a l’hemisferi sud o principis de la tardor a Tità, suggereixen que la circulació atmosfèrica global a Tità està influenciat tan per la seva atmosfera, com per la seva superfície. La temperatura de la superficie respon més ràpidament als canvis d’il·luminació segons el gruix de la seva atmosfera. Això pot generar canvis semblants a les estacions, de la mateixa que s’observa una influència en els climes com a conseqüència dels oceans a la Terra.

pia12810_modest.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari