El telescopi espacial Hubble, resolt 50.000 galàxies a l’Ossa Major.

Aquesta fotografia és un recull de varis centenars d’imatges presses amb el Telescopi Espacial Hubble de la NASA, on podem apreciar una concentració de més de 50.000 galàxies.

Aquesta visió del Hubble, ens dona pistes sobre la joventut de l’univers. Podem apreciar en aquest mantell de galàxies, que no estan repartides de forma homogènia. Algunes galàxies semblen estar agrupades entre elles formant petits cúmuls, mentre que d’altres apareixen soles. Aquesta gran concentració de galàxies, podria explicar també la possible concentració de matèria fosca, necessària segurament per ajudar a la formació de tantes galàxies.

Com a conseqüència de l’estudi d’aquesta concentració de galàxies, ja s’ha pogut descobrir una gegantina galàxia amb dos forats negres en el seu nucli; varies lents gravitacionals (galàxies que la seva intensitat gravitatòria produeix imatges múltiples o deformades d’altres galàxies), i una llarga galeria de galàxies d’estructures variades.

Per enregistrar aquesta imatge d’alta definició, la Càmera Avançada del Hubble, va fer més de 500 exposicions durant 63 dies, repartits durant tot un any. El mosaic finals consta de 21 imatges, que cobreixen una àrea en el cel equivalent a 1,1º per 0,15º, cal tenir en comte que la Lluna te un diàmetre aparent de 0,5º en el cel.

L’astrònom Antón Kpekemoer de l’Institut de Ciència del Telescopi Espacial a Baltimore (Estats Units), va combinar totes les imatges per crear una panoràmica final, amb una informació que equival a més de 3.000 milions de píxels.

galaxies-ossa-major.jpg

més informació a, http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2007/06/full/

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 5, 2007 1:15 pm

    […] 12 Març 2007. El telescopi espacial Hubble, resolt 50.000 galàxies a l’Ossa Major. […]

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.