WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:22:02' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La MESSENGER entra en òrbita al voltant de Mercuri.

A les 09h 10m GMT, els enginyers del Centre d’Operacions de la Missió MESSENGER i, del Johns Hopkins Applied Physics Laboratory (APL) a Laurel, Md., van rebre els senyals radiomètrics que confirmen la situació en òrbita estable al voltant de Mercuri.

La sonda va començar a enviar dades a la Terra 9h 45m p.m. Després de la revisió de les dades els responsables de la missió van confirmar que els subsistemes d’informació del combustible havien situat la sonda sense errors registrats.

El propulsor principal de la MESSENGER va encendre el motor durant 15 minuts aproximadament a les 8h 45m, provocant una  desacceleració de la nau espacial a uns 3.100 quilòmetres per hora (862 metres per segon) per facilitar entrar en una òrbita excèntrica sobre Mercuri. Aquest encontre ha succeït a uns 155 milions de quilòmetres de Terra.

“L’assoliment de l’òrbita de Mercuri ha estat una fita de la sonda MESSENGER que va ser envia a l’espai des de la Terra fa uns sis anys i mig”, comenta en Peter Bedini, gerent del projecte MESSENGER. “Aquest èxit és el fruit d’un excel·lent treball de navegació, guiat i control amb els equips de la missió que ha dirigit la sonda en un viatge de més de 7.900 milions de quilòmetres”.

En les pròximes setmanes els enginyers del APL es centraran en assegurar els sistemes de la MESSENGER que està treballant en uns ambients tèrmics extrems. A partir del 23 de març s’encendran els instruments i el dia 4 d’abril començarà la primera fase científica de la missió.

bluecraters.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 7, 2013 11:21 pm

    […] 20 Març 2011. La MESSENGER entra en órbita al voltant de Mercuri. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80