WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:07:03' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Generant una ona de xoc.

De la mateixa manera que els conductors obeeixen els límits de velocitat que indiquen les diferents carreteres, algunes estrelles es mouen per l’espai a més que d’altres. El Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) va capturar la imatge de l’estrella Alfa Camelopardalis (Alfa Cam), viatjant a tota velocitat pel cel com un motociclista a través del tràfic en hora punta. Aquesta supergegant que brilla en el centre de la imatge, està envoltada per un núvol en forma d’arc de color vermell en aquesta imatge infraroja.

Aquestes estrelles és mouen ràpidament a una velocitat fora de control. La distància i la velocitat d’Alfa Cam, es certament incerta. La seva distància es troba entre els 1.600 i 6.900 anys llum de nosaltres, amb una sorprenent velocitat que oscil·la entre els 680 i 4.200 quilòmetes per segon (entre 1,5 i 9,4 milions de quilòmetres per hora). La visió del WISE és particularment hàbil per observar aquestes estructures estel·lars en forma d’arc. com per exemple les situades al voltant de zeta Ophiuchi, AE Aurigae i Menkih. L’arc situat a Alfa Cam, viatja a una velocitat diferent, per posar un exemple; si un cotxe viatgés a aquesta velocitat (4.200 quilòmetres per segon), trigaria menys d’un segon en viatjar de San Francisco a Nova York !.

Els astrònoms creuen que aquestes estrelles fora de control es posen en moviment com a conseqüència d’una explosió d’una supernova, companya d’aquesta estrella, o a través de les interaccions gravitatòries d’altres estrelles del cúmul. Degut que Alfa Com, és una estrella supergegant, emet un fort vent estel·lar. Aquesta velocitat impulsa cap endavant l’estrella cap a l’espai, amb això el vent estel·lar es mou generant el moviment del gas i la pols en forma d’arc.

wise2011-010-med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 8, 2013 12:08 pm

    […] 14 març 2011. Generant una ona de xoc. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80