Celebrant els 400 anys de les primeres observacions solars.

El mes de març de 1611, un estudiant alemany de medicina anomenat Johannes Fabricius, va començar a observar amb els primers telescopis que van aparèixer als Països Baixos. Amb aquest material, va anar a visitar el seu pare, el conegut astrònom i astròleg David Fabricius, que havia compartit treballs amb els famosos astrònoms europeus Tycho Brahe i Johannes Kepler.

L’any 1611, en David Fabricius vivia a Osteel, una ciutat situada en la regió nord-oest d’Alemanya, on compartia els seus estudis celestes amb la de predicador protestant. Un cop a Ostell, Johannes Fabricius va mostrar els telescopis al seu pare i, el dia 9 de març d’aquell any van començar a observar el Sol.

Per la seva sorpresa, Johannes va observar taques negres en la superfície del Sol. Les taques ja les havien observat abans els xinesos i, fins i tot en Thomas Harriot d’Anglaterra el desembre de 1610. Però en Johannes Fabricius, va ser el primer en publicar un tractat científic respecte les seves observacions solars. Aquesta publicació feta fa 400 anys, va demostrar als incrèduls que el Sol girava i va començar a observar el conegut cicle solar d’onze anys.

“En aquell moment la gent creia que el Sol era un objecte inviolable, un cos perfecte”, comenta el físic solar Keith Strong. “El que la gent com Fabricius i Calileu van demostrar, era que aquest punts foscos viatjaven al voltant de la superfície solar i que el Sol girava”.

En el segle XVII, un occident cristià no creia només que la Terra estava situada en el centre de l’univers, si no que també en que els cossos astronòmics eren esferes perfectes viatjant en cercles perfectes amb la superfície que no canviava mai. L’acceptació de la variació en un cos astronòmic com el Sol, era dons un atac directe al meravellos univers de Déu.

524948main_maculisinsole.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

The document has moved here.