La sonda Cassini detecta més energia a Enceladus.

L’emissió de calor en la regió del pol sud d’Enceladus, una lluna de Saturn, és molt més alta del que s’havia previst, segons un anàlisi de les dades recollides per la sonda Cassini de la NASA. L’estudi d’aquesta recerca va ser publicat el dia 4 de març de 2011, a la revista Journal of Geophysical Research.

Les dades del espectròmetre infraroig de la Cassini, ha estudiat la regió del pol sud d’Enceladus, que es caracteritza per les seves fissures lineals, que indiquen l’emissió del calor intern generat en una potència aproximada de 15,8 gigawatts, aproximadament 2,6 vegades la potència de sortida de totes les aigües termals de la regió de Yellowstone, o comparables a 20 centrals elèctriques convencionals alimentades per carbó. Això representa un augment en un ordre d’una magnitud del que els científics preveien.

“El mecanisme capaç de produir aquesta quantitat d’energia, segueix sent encara un misteri i que proposa un repte per entendre els models de producció de calor a llarg termini”, ha comentat en Carly Howett, responsable d’aquesta recerca.

Des de l’any 2005 és coneix l’activitat geològica en el pol sud d’Enceladus, una activitat que queda centrada en les fractures lineals més o menys paral·leles d’uns 130 quilòmetres de llarg, per uns 2 quilòmetres d’amplada, conegudes popularment com a “franges de tigre”.

pia13891.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari