Variat relleu en el cràter Gale.

Aquesta imatge pressa per la càmera HiRISE, de la sonda Mars Reconnaissance Orbiter, ens mostra l’interior del cràter Gale, una regió que és considera com probable lloc per l’aterratge de la sonda Mars Science Laboratory l’any 2009.

El Gale, és distingeix d’altres cràters del planeta Mart, per tenir un interior de grans dimensions amb diferents estrats, turons, dunes i d’altres formacions geològiques.

La part superior d’aquesta imatge conté detalls de la part sud-est del cràter, amb estructures de turons corresponents a les zones més altes, mentre que la part inferior podem observar detalls de la superfície que coincideixen amb les zones més baixes del cràter.

La visió dels turons amb uns estrats de roques de tonalitats clares, suggereixen que els materials que composen aquestes formacions s’erosionen fàcilment per l’acció del vent.

Una altra evidència de l’activitat del vent, són les estructures en formació de dunes brillants de la part superior, així com les de la part inferior més fosques.

Aquesta imatge esta pressa el dia 4 de febrer de 2007, per la sonda Mars Reconnaissance Orbiter, des de una alçada de 268 quilòmetres, a les 15h 42m hora local de Mart, amb una alçada del Sol respecte a l’horitzó de 34º. En aquestes dates en el planeta vermell, és estiu.

crater-gale.jpg

més informació a, http://hiroc.lpl.arizona.edu/images/PSP/diafotizo.php?ID=PSP_002464_1745

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Juny 1, 2007 7:15 pm

    […] 11 Març 2007. Variat relleu en el cràter Gale. […]

Deixa un comentari