Assenyalant amb el dit la formació estel·lar.

El Wide-field Survey Explorer (WISE) de la NASA, ha capturat aquesta nova imatge d’un núvol de pols i gas de formació estel·lar situat en la constel·lació de Monoceros. La nebulosa, es coneguda com Sh2-284, està relativament aïllada en un extrem d’un braç espiral de la Via Làctia. En un cel nocturn, la nebulosa està situada en la direcció oposada al centre de la Via Làctia.

Probablement les característiques més interessants de Sh2-284, són les anomenades “trompes d’elefant”, uns monstruosos pilars de gas i pols. Els exemples més famosos son els “Pilars de la Creació” que és troben en la Nebulosa de l’Àliga en una imatge capturada pel Telescopi Espacial Hubble. En aquesta imatge del WISE, les columnes de gas i pols s’estenen cap el centre desl del buit de Sh2-284, com a petits dits de color verd amb ungles grogues. La més notable s’observa al costat dret, al voltant del número 3 en un rellotge. apareix com una mà tancada amb un dit apuntant cap el centre. Aquesta trompa d’elefant té uns 7 anys llum de llargada.

Endins de Sh2-284 trobem un cúmul obert d’estrelles, anomenat Dolidze 25, que emet grans quantitats de radiació en totes direccions en forma de vents estel·lars.

wise2011-009-med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 7, 2013 11:21 pm

    […] 9 Març 2011. Assenyalant amb el dit la formació  estel·lar. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently


The document has moved here.

301 Moved Permanently