La galàxia del Gira-sol en llum infraroja.

Els braços espirals de la galàxia del Gira-sol, coneguda també com Messier 63, apareixen clarament en aquesta imatge presa en llum infraroja amb el telescopi espacial Spitzer de la NASA. La llum infraroja és sensible a les franges de pols de les galàxies espirals, que apareixen fosques en les imatges en llum visible. El telescopi Spitzer ens mostra les complexes estructures que tracen un patró en les galàxies espirals.

Messier 63 està situada a uns 37 milions d’anys llum de nosaltres, no gaire lluny de la veïna galàxia Messier 51.

La pols de color vermell brillant visible en aquesta imatge, la podem resseguir fins el nucli de la galàxia, formant un anell al voltant de la regió més densa d’estrelles situades en el centre galàctic. Les regions amb més densitat de pols, observem un increment més gran en el naixement d’estrelles.

Una petita línia en diagonal que podemobservar en la part inferior de la imatge correspon al disc d’una llunyana galàxia, on podem observar el seu disc en la direcció visual cap a nosaltres.

El color blau ens mostra la llum infraroja en longitud d’ona de 3,6 micres, el color verd representa 0,8 micres i la llum vermella les 24 micres.

sig11-001_inline.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 12, 2013 7:34 pm

    […] 8 Març 2011. La galàxia del Gira-sol en llum infraroja. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80