Resolent el misteri de les taques solars.

Durant els anys 2008 i 2009, les taques solars van desaparèixer gairebé completament. L’activitat solar es va reduir a el mínim dels últims cent anys; refredant l’atmosfera superior de la Terra, així com es va debiitar el camp magnètic del Sol, permetent que els raigs còsmics penetressin en el Sistema Solar en una quantitat rècord. Va ser un esdeveniment, on els físics solars es van preguntar respecte la desaparició de les taques solars.

Ara sabem la resposta que ha estat publicada en la revista Nature, el passat dia 3 de març.

“Les corrents internes de plasma, interfereixen en la formació de les taques solars i el mínim solar tan prolongat”, ha comentat en Dibyendu Nandi, responsable de la recerca i membre del Indian Institute of Science Education and Research de Calcuta. “Les nostres conclusions respecte a l’interior del Sol, es basen en un nou model informàtic”.

Durant anys, els físics solars han reconegut la importància de la “Gran Banda Transportadora” en el Sol. Un gran sistema de corrent de plasma anomenada “fluxos meridionals” (similar a les corrents oceàniques de la Terra) al llarg de la superfície solar i, reentrant a l’interior del Sol al voltant al voltant dels pols i a prop de l’equador solar. Aquestes corrents en forma de bucle, ha tingut un paper clau en els cicles solars de 11 anys. Quan les taques comencen a deteriorar-se, la superfície reemplaça les corrents amb les restes magnètiques, fins els 300.000 quilòmetres per sota de la superfície solar, semblant a una dinamo, que augmenta els camps magnètics del Sol. Reanimant d’aquesta manera les taques solars, d’una manera semblant a com surt un tros de suro de dins de l’aigua. D’aquesta manera comença un nou cicle solar.

522578main_conveyorbelt.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 8, 2013 12:02 am

    […] 7 Març 2011. Resolent el misteri de les taques solars. […]

Deixa un comentari


The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently