WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:10:08' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Barres i estrelles.

Encara que aquesta imatge va ser presa principalment per estudiar els barrancs de les parets internes del cràter, la fotografia ens mostra algunes coses interessants. En les valls de la paret nord del cràter, podem apreciar les marques originades per la caiguda d’algunes roques.

La imatge també ens mostra un bon exemple de diferents tipus de dunes, molt a prop unes de les altres. A cada costat del monticle de l’extrem sud del sòl del cràter, hi ha diferents tipus de dunes. En el costat sud del turó, podem veure unes “dunes d’estrelles” (anomenades així per les interseccions en forma d’estrelles en les seves crestes). Aquest tipus de dunes és formen quan el vent bufa en múltiples direccions.

A la banda nord del turó (a la dreta de la imatge), observem dunes simples que formen línies paral·leles. Aquestes dunes, s’anomenen líneals i, es formen quan el vent bufa principalment en direcció paral·lela a les crestes. Les dunes de transició de lineals a les de forma d’estrelles, també són visibles a prop del turó. Com que el factor principal que controla el tipus de duna es la direcció del vent, cal entendre la variabilitat de les direccions del vent en aquesta regió.

esp_015900_1465.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 6:37 pm

    […] 5 Març 2011. Barres i estrelles. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80