WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:33:55' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Més enllà del vel.

Aquesta imatge ens mostra un mosaic capturat pel Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) de la NASA, on observem les restes d’una estrella que va explotar. Els tènues colors, ens mostren les característiques en forma d’arc de les restes de l’explosió anomenada supernova.

Situat en la constel·lació de Gygnus, aquest romanent de supernova s’anomena també, Nebulosa del Vel i, és va formar durant l’explosió d’una massiva estrella entre 5.000 i 8.000 anys erere, enviat ones de xoc que han interactuat amb el gas i la pols de les estrelles veïnes.

Aquesta és una de les imatges més grans generades pel WISE, ja que cobreix una àrea equivalent a gairebé nou per nou llunes plenes.

La Nebulosa del Vel és el nom que reuneix les àrees visibles del romanent de la supernova, així com la radiació de ràdio. La regió de la nebulosa que observem a la dreta és coneguda com l’Escombra de la Bruixa. L’estrella 52 Gygni és la responsable de la il·luminació en color blau d’aquesta nebulosa.

Els colors de la Nebulosa del Vel és el resultat de les ones de xoc de l’energia de la supernova amb el gas i la pols de la regió. Alguns astrònoms suggereixen que la Nebulosa del Vel, representa dos romanents de supernoves que interaccionen entre si.

wise2011-008-med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 1:29 am

    […] 4 Març 2011. Més enllà del vel. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80