WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:49:32' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Formació planetaria en acció ?.

Els planetes es formen a partir de discos de material que envolten a les estrelles, tot i que la transició entre els discos a sistemes planetaris és ràpida i pocs objectes poden ser identificats durant aquesta fase. Un d’aquest objectes és, T Chamaeleontis (T Cha), una tènue estrella situada en la petita constel·lació de Chamaeleon, la qual és comparable al nostre Sol, tot i que es troba en els inicis de la seva vida. T Cha, es troba a uns 330 anys llum de nosaltres i només té una edat de 7 milions d’anys. Fins ara cap planeta en formació ha estat localitzat a l’interior d’un disc en transició, encara que s’han observat planetes en discos més evolucionats.

“Estudis anteriors havien mostrat que T  Cha, era un excel·lent objecte per estudiar com es formen els sistemes planetaris”, ha comentat en Johan Olofsson, membre del Max Planck Institute for Astronomy. “Encara que aquesta estrella està lluny de nosaltres i, per aquest motiu ens ha calgut el poder del interferometre del Very Large Telescope (VLT) per distingir els detalls més fins i observar el que succeeix en el disc de pols”.

Els astrònoms van observar per primera vegada T Cha amb l’instrument AMBER instal·lat en el interferòmetre del VLT. D’aquesta manera van trobar part del material del disc que formava un disc prim a només 20 milions de quilòmetres de l’estrella. Més enllà d’aquest disc interior, van trobar una regió sense pols i un disc extern, començant a una distància de 1.100 milions de quilòmetres de l’estrella, fins molt més enlla`.

eso1106a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 8, 2013 12:08 pm

    […] 2 Març 2011. Formació planetària en acció ?. […]

Deixa un comentari