WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-11-26 12:02:10' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Una nova visió familiar de la Nebulosa de Nord Amèrica.

En aquesta nova imatge presa pel Telescopi Espacial Spitzer de la NASA, podem observar estrelles en totes les etapes del seu desenvolupament: adultes, joves, immerses dins de núvols de pols i gas.

Aquesta comunitat còsmica s’anomena nebulosa de Nord Amèrica. En llum visible, la regió s’assembla al continent nordamericà, amb una clara semblança en el Golf de Mèxic. Però en la visió infraroja del Spitzer, el continent desapareix i, en el seu lloc observem un paisatge complex de pols i joves estrelles.

“Una de les circumstàncies que són més impressioants d’aquesta imatge, és la diferència entre la llum visible i la radiació infraroja”, comenta la Luisa Rebull, membre del Spitzer Science Center de Califòrnia. “La imatge del Spitzer ens mostra una riquesa de detalls respecte la pols i les estrelles més joves”.

Rebull i els seus companys de recerca, han identificat més de 2.000 nous candidates a joves estrelles en aquesta regió. Fins ara només sen coneixien unes 200. A causa que les joves estrelles creixen envoltades de núvols de gas, aquests amaguen les imatges de les estrelles en llum visible. Els detectors infrarojos del Spitzer, han pogut recollir aquests resplendor estel·lar.

ssc2011-03b_inline.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 6:37 pm

    […] 12 Febrer 2011. Una nova visió familiar de la Nebulosa Nord Amèrica. […]

Deixa un comentari