WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2023-12-11 01:48:37' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

L’instrument HAWK-I observa una súper galàxia.

L’instrument HAWK-I situat en el Very Large Telescope (VLT) a l’observatori Paranal de Xile, s’ha utilitzat amb èxit per enregistrar aquesta particular fotografia de la llunyana galàxia NGC 157. Estructurada amb una extensió central d’estrelles, fa que sembli una gengantina “S”, que recorda el símbol de l’heroi dels còmics Superman. Aquesta espiral celeste, ens demostra com ens pot ajudar la tecnologia per conèixer millor el cosmos.

HAWK-I significa, High-Acurity Wide-field K-band Imager, i és un dels últims i més poderosos instruments instal·lats en el VLT. Detecta la llum infraroja, permeten observar a través del gas i la pols que enfosqueix la nostra visió. Ens mostra una part de l’Univers que d’altre manera ens queda oculta i ofereix d’aquesta manera l’oportunitat d’estudiar denses àrees de formació estel·lar.

NGC 157 és un objecte força dèbil de magnitud 11, però que pot ser localitzat per astrònoms amateurs experimentats,és troba dins de la constel·lació de Cetus.

potw1106a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 11, 2013 10:02 pm

    […] 9 Febrer 2011. L’instrument HAWK-I observa una súper galàxia. […]

Deixa un comentari